Met de bus naar Oslo

Een dagje Oslo raden we je van harte aan. Dat kan met de auto natuurlijk. Maar ook met de bus! We schetsen voor je hoe dat er uit zou zien.

Er is een rechtstreekse verbinding van Gvammen (aan de voet van de berg bij Breivatn) naar Oslo CS. Dat is de Haukeliexpressen, oftewel buslijn NW181 (heen) en NW180 (terug). Deze bus gaat 5 keer per dag naar Oslo en kun je online boeken op de website van nor-way.no. Voor ruim vijf tientjes per volwassene (kinderen/senioren krijgen korting of reizen gratis) ben je heen en weer naar Oslo, terwijl je relaxed kunt kijken naar de mooie omgeving. En op de terugweg misschien even een uiltje knappen om de indrukken van het mooie Oslo te verwerken.

Je pakt bijvoorbeeld de bus van 8:45 (of als je echt een vroege vogel bent, die van 6:45) en komt dan om 11:15 aan in het hart van Oslo. Prima tijd om een lunchplek op te zoeken en daarna de stad te verkennen. Geen gedoe met parkeren, gewoon meteen genieten. Je struint wat rond, bezoekt een aantal parken, winkelcentra, musea en misschien de bibliotheek of het fort. Tijd voor het avondeten, bijvoorbeeld in de haven. En als je de koffie op hebt, pak je de bus van 20:00 weer terug richting Gvammen, waar je rond 22:15 weer aankomt en met de auto naar de hytte rijdt. daar nog even een borrel of een kop thee bij een kampvuur.

Best interessant, toch? Maar eerlijk is eerlijk: net als in Nederland moet je wel even kijken of dit comfort je het prijsverschil ten opzichte van een autoreis waard is. Net als in Nederland kost het OV al snel tweemaal zoveel als wanneer een gezin met twee kinderen met eigen auto naar Oslo zou gaan en daar parkeert. Maar heb je jonge kinderen of ben je senior, dan zou het zelfs ook financieel best interessant kunnen zijn.

0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *