Breivatn Velforening Hjartdal

Dat is de naam van de vereniging van hytte-eigenaren rond het meer genaamd Breivatn. Bedoeld om gezamenlijk op te trekken om de omgeving te verbeteren en onderhouden. Bijvoorbeeld door te zorgen dat het GSM en 4G bereik in orde is!

Je hebt misschien de indruk dat onze hytte compleet geïsoleerd, in-the-middle-of-nowhere ligt, compleet afgesneden van de buitenwereld. Maar nee hoor, daarvoor moet je echt ergens anders zijn. Die hyttes zijn er wel rond het meer Breivatn en daar kun je niet met de auto heen, en is geen water of stroom.

Rond Breivatn (en omliggende meertjes) liggen zo’n 150 tot 200 hyttes in een gebied van 5 bij 5 km. Daarvan zal de helft op een afgelegen plek liggen, en de andere helft (waaronder die van ons) ligt op een goed bereikbare plek die alle hedendaagse voorzieningen heeft. De ’weg’ waar onze hytte aan ligt, ligt op een landtong in het meer van zo’n 600×600 meter waar verspreid tussen de bomen nog 9 andere hyttes op liggen. Dat zijn de bruine stipjes op onderstaand plaatje.

Op hoofdweg langs Breivatn zie je diverse andere hyttes en als je gaat wandelen is er een goede kans dat je iemand tegenkomt die zegt: ’Hei hei’. En op sommige dagen zelfs twee 😉. Dus je zit niet volledig geïsoleerd maar hebt wel een (voor Nederlandse begrippen) ongekende hoeveelheid natuur, rust, stilte en ruimte. We horen regelmatig van mensen die in de hytte komen, dat ze het toch fijn vinden dat er toch nog wel hyttes in de buurt zijn.

In de vereniging, bundelen eigenaren de krachten om de omgeving te verbeteren en te onderhouden. (Succesvolle) verbetering van GSM-bereik bijvoorbeeld, maar ook wegonderhoud en uitbreiding van langlaufroutes, en behartigen van belangen richting de gemeente. Ook organiseert de vereniging elke pasen een langlaufevenement voor kinderen. Wij zijn lid van de vereniging en wonen, als we kunnen, de Noorse vergaderingen bij. Ook proberen we ons steentje bij te dragen aan het onderhoud.

2

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *