Hebben wij een tip voor je! Door de Mælefjelltunnel en dan vlak voor Seljord linksaf, de Grunningsdalvegen op en de bergen in. Eigenlijk rijd je dan de berg op, waar de Mælefjeltunnel 10 km lang doorheen rijdt.

Het gebied heet Grunningsdalen. Je komt er via een bergweg, die een zijweggetje is van de E134 tussen Hjartdal en Seljord. De bergweg van zo’n 15 km brengt je van 130 meter boven zeehoogte naar 710 meter boven zeehoogte, naar het meer genaamd Slåkåvatnet.

Vanaf deze weg en het meer kun je diverse wandelingen maken naar diverse toppen in de gebieden Mælefjell en Lifjell. Er zijn verschillende (bemande en onbemande) hutten waar je eventueel kunt overnachten als je een meerdaagse tocht wilt maken, maar je kunt ook een tentje meenemen.

Het is echt een prachtig gebied, ook om gewoon met de auto naartoe te rijden en op verschillende plekken gewoon even uit te stappen om de omgeving te bewonderen, te picknicken of even te zwemmen. De Grunningsdalvegen is een tolweg en er kan – voor zover we weten – alleen met Noorse betaalkaarten worden afgerekend aan het begin van de weg. Geen nood: je kunt voor dit soort situaties gewoon gebruik maken van een van onze bankpassen die we voor je klaar hebben liggen, en je kunt dan contant geld achterlaten in de hytte om het bedrag terug te betalen.

Wij hebben in 2022 Grunningsdalen met de auto verkend (en gepicknickt en gezwommen) en gaan er komend jaar zeker weer naar terug om een aantal wandelingen te doen.

1

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *