Niet àlles wordt duurder

Anno 2022, we merken allemaal dat het leven duurder wordt. Boodschappen, benzine, gas, elektriciteit zijn de meest bekende uitgaven waar we dat flink merken. Veel van ons hebben in de coronajaren gespaard, omdat vakantie niet mogelijk was. Die spaarpotjes gaan inmiddels leeg aan dagelijkse kosten. Dat was nu net niet de bedoeling …

Ook in Noorwegen wordt alles duurder. In de regio van de hytte werkt men niet met een gasnetwerk, maar doe je vrijwel alles op elektriciteit. En met piekprijzen die eind augustus omgerekend boven de €1 per kWh komen is dat niet altijd leuk, helemaal als je weet dat we per winter meer dan 4000 kWh verbruiken om de hytte vorstvrij te houden. Ook boodschappen en andere dingen worden duurder, net als in Nederland. En net als in Nederland moeten mensen creatiever worden om de uitgaven terug te dringen.

Ontwikkeling elektriciteitsprijs in 2022

We hebben met de hytte altijd de intentie gehad om deze te delen met vrienden, familie en goede bekenden. Voor een vriendenprijs, die ruim onder de gemiddelde marktprijs ligt. We zien nu dat door de elektriciteitsprijzen en andere kosten, hyttes in Zuid-Noorwegen (maar ook in de alpenlanden) een steeds hogere huurprijs moeten hanteren. Of dat elektriciteit apart betaald moet worden, naast de huurprijs.

Wij hebben besloten dat juist níet te doen en de huurprijs voor 2023 hetzelfde te houden als in 2022. Delen van de hytte was en blijft een van onze wensen, en hogere huurprijzen passen daar niet bij. We vinden dat juíst in deze moeilijkere tijden, delen extra belangrijk is. We willen hiermee dat het huren van de hytte bereikbaar blijft voor mensen met wie wij dit willen delen.

En we hebben natuurlijk ook nog steeds de lijst met projecten en onderhoud aan de hytte, waar je aan mee kunt werken (als je dat wilt) tegen verdere korting op de huurprijs. Op die manier kun je de kosten voor vakantie nog verder terugdringen.

1

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *