Er zijn een paar skigebieden in de buurt van de hytte. We hebben in 2024 geskied in het skigebied Gausta, in de buurt van Rjukan. En dat beviel goed!

Gausta is een skigebied dat vergelijkbaar is met een middelgroot skigebied in Oostenrijk. Er zijn 13 liften en 37 pistes van zwart tot groen. Het skigebied beviel ons erg goed (nóg beter dan het skigebied in Rauland). Je skiet fraai tussen de bossen door, wat altijd een mooie beleving geeft. De winter van 2023/2024 gaf flink wat sneeuw, dus alles lag er sprookjesachtig bij. En tijdens de kerstvakantie was het enorm rustig op de piste en bij de liften: geweldige omstandigheden dus (alleen het zonnetje ontbrak).

Het skigebied ligt hemelsbreed 20 km van de hytte af, maar je moet omrijden waardoor je toch een uur of 1,5-2 in de auto zit. Onze ervaring daarvan is eigenlijk dat het niet zo erg is, omdat de rit naar Gausta echt heel erg mooi is en het skigebied opent om 10:00. Het laatste stuk naar het skigebied rij je stevig de berg op, dus zorg dat je goede winterbanden (en voor de zekerheid ook sneeuwkettingen) hebt.

Je kunt materiaal (ook vooruit) huren bij de sportwinkel, skikaarten (ook vooruit online) kopen en ophalen bij automaten en dus in no time op de ski’s staan. Er zijn restaurants en koffietentjes (met goede koffie) en winkeltjes. Zoals beschreven kun je vanuit onze hytte naar het skigebied rijden, maar in het skigebied zelf zijn veel hyttes en appartementen te huur (tegen een behoorlijk hogere prijs en in een drukkere omgeving dan onze hytte, dat dan weer wel).

Je merkt het: wij zijn zeer te spreken over het skigebied en bevelen jullie het van harte aan. Met de beperkte sneeuw die tegenwoordig valt in de lagere Oostenrijkse skigebieden zou het ons niet verbazen als Noorwegen een van de nieuwe skilanden wordt in Europa, omdat Noorwegen sneeuwzekerder is.

0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *