Ravnejuv: misselijkmakend hoog

Mogelijk ken je Preikestolen, die klif in Noorwegen die uitsteekt over een enorm diep ravijn? Ravnejuv is een kleinere versie daarvan die ‘slechts’ 370 meter boven het dal uitsteekt.

Vanuit de hytte rij je naar Høydalsmo op de E134 en iets daar voorbij krijg je een afslag naar links, naar Ravnejuv. Via een bergweggetje rij je in 10 minuten naar een parkeerplaats waarna je 200 meter door een bos loopt naar … een enorm steile klif boven een dal. Misselijkmakend hoog voor sommigen. Maar met een spectaculair uitzicht.

Er zijn geen hekken dus kijk wel uit, zeker met kleine kinderen of als het regent/sneeuwt. Het is gelukkig niet zo dat je makkelijk over een randje kukelt, maar toch. Heb je zin in een wandeling na afloop? Dat kan want in een wandeling van 3,5 km wandel je vanaf Ravnejuv naar een staafkerkje in Eidsborg.

Of liever zwemmen na afloop, dan kun je vanaf Ravnejuv doorrijden richting Dalen. Je kunt dan zwemmen in en riviertje waar je de brug over gaat als je helemaal weer in het dal bent, of je rijdt door naar Dalen en neemt daar een duik. Enjoy!

0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *