Kennismaking met Oslo

“Oeshloe”zoals de Noren het uitspreken. We zijn er gisteren voor het eerst geweest. Vooraf hadden we al wat plekken uitgezocht om naartoe te gaan. En hoewel het rustig was, de dag voor kerst, smaakt Oslo naar meer!

Parkeer in de buurt (of parkeergarages) van Aker Brygge en je zit meteen in de buurt waar je wilt zijn. Aker Brygge is het havengebied met boulevard, waar je wel een paar uurtjes door wilt brengen. Je hebt een mooi uitzicht op het fort aan de overkant van de haven, waar je zo naartoe kunt wandelen.

Klaar? Loop dan langs het gebouw waar de Nobelprijs wordt uitgereikt richting het stadhuis en omgeving. En vanuit daar kun je alle kanten op. Pak een elektrische step en Oslo ligt aan je voeten. Die stepjes kun je huren met een app en je kunt elke step op elk moment pakken die je wilt, en achterlaten waar je wilt. Met die stepjes kun je dus makkelijk en snel een groot deel van Oslo verkennen!

Rijd of loop bijvoorbeeld oostelijk richting de Dom, het operahuis, het centraal station. Of westelijk richting het paleis en dan door naar Frogner park, het beroemde beeldenpark midden in Oslo.

Wij hebben er paar uur op zitten, als tussenstop naar het vliegveld. En we gaan zeker terug om Oslo mee te maken en alle dingen te bekijken waar we nu niet aan to kwamen. Misschien pakken we wel de bus (Haukeli-expressen), die vanaf de onderkant van de berg bij Breivatn vertrekt naar Oslo. Relaxed, en in Oslo aangekomen pak je een step, of stap je op de tram.

0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *