Noorwegen, koud? Nah!

Noorwegen kan koud zijn in de winter. Zeker in het noorden van Noorwegen! Daar kan het kwik zakken tot onder de -40.

Maar in de zomer in het zuiden van Noorwegen, waar Breivatn ook ligt, is het warm. Niet drukkend warm en benauwd zoals in Nederland, maar lekker warm zodat je gewoon nog wat kunt doen (wandelen, fietsen etc). Niet zo heet als in het zuiden van Frankrijk, maar zeker warm genoeg om regelmatig toch maar even in de schaduw te willen zitten en uit te kijken over het meer.

Gemiddeld loopt de temperatuur ’s zomers in de schaduw(!) op tot 21-22 graden, met een maximum richting de 30 op echt hele warme dagen. in het dal is het doorgaans 4 graden warmer dan bij de hytte.

Warm genoeg om te zwemmen, om te wandelen, om te fietsen of om te klimmen. Of om gewoon op de veranda te zitten met een boek, biertje en BBQ. Ook warm genoeg voor fruitteelt in de regio trouwens. Je ziet regelmatig stalletjes langs weg waar je aardbeien, appels of sap kunt kopen.

Noorwegen heeft daarbij een enorm voordeel ten opzichte van het benauwde Nederland of het drukkende Frankrijk: de nachten zijn koel dus je slaapt geweldig.

Tot snel!

1

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *