Moose Safari

In Noorwegen zijn er toch elanden? Ja dat klopt, maar dat betekent niet dat ze op elke hoek van de straat te zien zijn. Je kunt geluk hebben natuurlijk. Of je kunt een route rijden waarbij je het geluk een beetje in de hand werkt…

In de ruim twee jaar dat we de hytte in Breivatn hebben, hebben we ergens in de verte 1 eland gezien. Maar onlangs spraken we een ‘local’ en hij tipte ons op een route in de buurt van Seljord (plaats nabij Breivatn) waar je een grotere kans hebt om elanden te zien. Zeker gedurende ochtend- of avondschemer.

Moose Safari

Dus als je in Breivatn bent, kun je op een heuse Moose Safari! Om naar de start van de safari te gaan, rij je naar Seljord en blijf je op de E134 rijden in de richting van Morgedal, totdat je linksaf kunt naar Åsgrend. Daar verlaag je de snelheid naar zo’n 15 km/u en rij je over Åsgrendvegen tot aan Heivegen. Op deze bergweg rij je ruim 10 km dwars door bossen en weiden en heb je een goede kans dat je een eland tegenkomt. Na afloop kun je afdalen en rij je langs het meer bij Seljord terug naar de E134.

Veel plezier!

0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *