Skiën in de regio

Met de elk jaar spannender wordende sneeuwschaarste in Oostenrijk en andere alpengebieden moet je steeds hoger de berg op om te kunnen skiën. En helaas vaak nog alleen met heel veel mensen tegelijk, op witte lopers tussen een groen weidelandschap. Hoe zit het eigenlijk met skiën in Noorwegen?

Voordat we die vraag beantwoorden, is het goed om twee dingen maar meteen duidelijk te maken. Ten eerste blinken de alpengebieden uit in aaneengeschakelde dalen die samen grote skigebieden vormen van honderden kilometers piste. Dat heb je in Noorwegen niet. Ten tweede is men in Noorwegen sterk gericht op fan-tas-tische langlaufroutes die door bossen en over bergen lopen. Daar is Noorwegen veel beter in dan de alpenlanden. En qua sneeuwzekerheid is Noorwegen heeft Noorwegen een grote plus.

Skigebieden in Noorwegen zijn net als in de alpen voorzien van sneeuwmachines en verlichting. De sneeuw is wel grotendeels natuurlijk omdat er simpelweg veel sneeuw valt in Noorwegen. Witte lopers tussen groene weiden zul je niet tegenkomen in Noorwegen. En nog een verschil: het is rustig op de pistes en bij de liften!

Net als in de alpen kun gewoon skimateriaal huren, eten en drinken bij gelegenheden op en naast de piste. De gemütlichkeit in eettentjes en umbrella-bars is wel anders dan in de alpen. De meeste skigebieden liggen op ca 1,5 uur rijden vanaf de hytte in Breivatn.

Nu dan de skigebieden die je kunt bezoeken:

Vrådal skisenter: 9 liften, 21 afdalingen van totaal 15 km piste. Dagpas is € 38,50 voor volwassenen. Hier is de pistekaart.

Rauland: 11 liften, 29 afdalingen van totaal 32 km piste. Dagpas is € 44 voor volwassenen. Hier is de pistekaart.

Rjukan/Gausta: 13 liften, 39 afdalingen van totaal 45 km piste. Dagpas is € 40 voor volwassenen. Hier is de pistekaart. En je kunt hier verder lezen over onze ervaring met skiën in Gausta.

Kongsberg: 7 liften met 10 afdalingen van totaal 9 km piste. Dagpas is € 43,50 voor volwassenen. Hier is de pistekaart.

De prijzen zijn berekend met de koers van januari 2023.

0

Eén reactie

  1. Pingback:Raudkleiv – Hytte i Norge

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *