Begin je met skiën? Heb je kleine kinderen en wil je hen leren skien? Wil je een dagje met de slee van een kleine piste? Wil je een dag of avond (verlicht) langlaufen? Of wil je ’s zomers frisbeegolf doen? Dan is Raudkleiv waarschijnlijk iets voor jou.

Raukleiv ligt direct bij Seljord en is een natuurgebied waar de activiteiten- en sportvereniging van Seljord in de winter een, niet steil skigebiedje en een langlaufgebied onderhoudt. Het is klein en daarom vooral geschikt voor het leren skiën. Omdat het klein is, kost het ook weinig (€6,50 per dag). ’s Avonds is de piste verlicht. Er is een hutje met wat tafels en een kleine kiosk waar je eenvoudig eten en drinken kunt kopen. Hier vind je een kort filmpje dat een indruk geeft van de piste.

De langlaufløype kent een paar rondjes door de bossen van totaal een paar kilometer. Ook dit is ’s avonds verlicht. Je kunt volgen wanneer de løype voor het laatst is geprepareerd.

En in de zomer kun je er natuurlijk wandelen, maar ook staan er frisbeegolf palen op het terrein waar je net iets actiever en speelser de dag door kunt brengen.

Het gebied wordt onderhouden door Seljord Idrettslag (de activiteiten en sportvereniging van Seljord). Op hun Facebookpagina vind je meer foto’s, video’s en informatie over het gebied (onder meer de openingstijden van de skilift in de winter).

Ben je toe aan het grote werk? We schijven hier waar je in de regio kunt skiën.

0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *